Motolské jamky

04.11.2017 11:52

Podzim je pro atlety obdobím, kdy se závodí mimo dráhu. Krosová sezona pohltila i naše atlety, tak se ohlédneme za uplynulým závodem - Motolské jamky, který je i součástí seriálu Pražských běžeckých nadějí.
Závod probíhající v krásné atmosféře golfového hřiště v Motole nabízí trať velmi tvárnou, s kopečky, seběhy, ostrými zatáčkami i dlouhými rovinkami. Vždyť se zde loni konalo i Mistrovství České republiky, na kterém se představili i někteří z našich závodníků.
Jednou z nich je i Natálie Millerová. Na loňském mistrovství zde vybojovala mezi mladšími žákyněmi hezké 24. místo. Ve stejné kategorii zde tentokrát dosáhla na metu nejvyšší a vítězstvím si i upevnila vedení v poháru.
Mezi staršími žáky nás reprezentovala trojice borců. Ve velké konkurenci se nejvýše dostal Seša Polák, který skončil těsně pod stupni na 4. místě. I tak si s přehledem drží vedoucí umístění v poháru. Jen o čtvrt minuty a dvě místa pozadu doběhl Robert Culliver. Tomu i toto umístění hraje do karet, protože se díky němu drží na třetím místě seriálového pořadí. Třetím do party byl Ondřej Lenghart. Ten, ač se prosazuje hlavně na sprinterských tratích, zde uzavřel první desítku.
Ještě jedno vítězství si připsaly naše barvy, a to v otevřeném závodě na 5 km. Ten ovládl Martin Olšanský časem 19:04 a k vítězství mu gratuloval i olympijský vítěz David Svoboda.

 

Fotka uživatele Atletika SC Radotín.