MČR dorostu a juniorů

02.07.2016 10:00

Přinášíme ohlédnutí za mistrovstvím České republiky juniorů a dorostenců v Třinci, které se konalo 25. a 26. června.
Na takzvaném gigantu jsme měli rekordní zastoupení 5 závodníků, kteří již v pátek vyrazili i s doprovodem do Bystřice, kde jsme měli zajištěné ubytování.
Jako první z našich se představil Honza Sirotek v oštěpu, který mu letos celkem "lítá". Proto do soutěže vstupoval s ambicemi minimálně na finálovou osmičku. Realita byla bohužel jiná. Honza se nesrovnal v technice, ani s bočním větrem a 49,46 m z první série bylo hodně za očekáváním a stačilo jen na 11. příčku. 
Po Honzovi zahájila svoji soutěž také Petra Melicherová ve skoku vysokém dorostenek. Svojí základní výšku 152 cm překonala na poprvé. Poté ještě přidala vždy na 2. pokus překonané 157 cm a 162 cm. Nadějné pokusy na 166 cm bohužel končily laťkou na zemi. Přesto panovala velká spokojenost s výkonem i výsledkem. Petra si odváží 9. místo z republiky.
Martin Olšanský se představil již na běžecké disciplíně. Nestartoval na své obvyklé 1500 m, ale na 800 m. Běžel v posledním třetím rozběhu, který byl, bohužel pro něj, nejpomalejší. Po 500 m chůze zachytil zrychlující se tempo, ale 150 m mu již téměř sprintující balík běžců utekl. V cíli byl Martin 6 za 2:08,52 a celkově skončil 19.
Svojí premiéru na větší akci si odbyl junior Martin Hrdoušek, který startoval na 400 m překážek. Martin se v závodu držel do 200 m s vedoucími závodníky, potom ale začal ztrácet. Cíl protnul v čase 58,96 jako 4. v rozběhu a 11. celkově.
Po překážkách přišly na řadu hladké běhy na 400 m a nás zejména zajímala kategorie juniorů, kde startoval náš Tomáš Vodička. Tomáš svůj závod zvládl dobře tempově, což se projevilo v závěru i ve výsledném čase - nový osobní rekord 51,41, v rozběhu 6. místo a celkově 14.
Druhý závodní den zahajovali diskaři junioři i s naším Honzou Sirotkem. Ten si chtěl alespoň spravit chuť po nepovedeném oštěpu, ale vzhledem k tréninkové absenci a drobným zdravotním komplikacím si moc šancí nedával. To se bohužel potvrdilo. Výkonem 35,23 m se umístil na 10. místě.
Na závěr naše výprava přihlásila štafetu 4x400 m ve složení Hrdoušek, Olšanský, Vodička a Sirotek. Kluci štafetu rozběhli rychle, bohužel Honzu na posledním úseku chytil natažený sval z disku, takže závod nedoběhl.
Letos bohužel opět odjíždíme bez finálové účastni, ač Petra k ní měla hodně blízko a Honzovi chybělo trochu štěstí. Tak třeba příští rok.

 

FOTO