Přebory Prahy, den 2.

05.06.2016 19:24


Přibyly nám další dvě medaile. Nejprve si pro bronz doběhl dorostenec Matěj Višňa na trati 2000m př. Poté druhou stříbrnou medaili získal Honza Sirotek v hodu oštěpem juniorů.
Matěj, kterého poslední dobou sužovali zdravotní komplikace, se musel utkat s početným závodním polem. Přesto se již od začátku držel na druhém místě. Bohužel 150m před cílem nezachytil nástup do té doby třetího závodníka, takže doběhl na bronzové pozici v čase 7:04,31. Přestože byl čas o 6 vteřin horší než jeho osobní maximum, byl se závodem spokojený, protože se s největší pravděpodobností dostane na MČR dorostenců. Gratulujeme!
Honzu, jako včera, trápila bolavá záda. Přesto stačil zabojovat a pokusem ze 2. serie, dlouhým 48,65m, si zajistil druhou stříbrnou medaili. Gratulujeme.
Na neoblíbeném čtvrtém místě skončili dva naši závodníci. Jiří Šindelář si v kladivu sice vylepšil osobní maximum v dorostu na 26,50, bohužel nevyházená technika mu lepší umístění ani výkon nedovolila.
Čtvrtý skončil také v dorostenecké kategorii Martin Olšanský v běhu na 800m. Závod byl běžen velmi rychle. Martin se celou dobu držel na čtvrté pozici a ač se snažil v cílové rovince zaútočit, tak jeho soupeř ho před sebe nepustil a Martin zůstal 5 desetin sekundy od medaile.
V dorostenkách se tentokrát nad dlouhými ploty představilo duo K+K - Kačka Hobzová a Kateřina Špačková. První jmenovaná běžela v 1. běhu a chtěla si vylepšit čas, který by jí opravňoval ke startu na republice. Cíl splnila jen z části. Čas 49,19 je nový PB, ale je tak na hraně kvalifikace.
Druhá Kačka si také zlepšila osobní maximum na 51,96. Přesto obě děvčata nebyla spokojena a o lepší výsledky se ještě poperou 14.června, ostatně jako někteří naši další závodníci.
Na přeborech máme bilanci 3 stříbrných medailí, o které se postaral Honza Sirotek- oštěp a disk, a Martin Olšanský- 1500m a jeden bronz- Matěj Višňa- 2000m steaple.
Všem medailistům gratulujeme, stejně tak i ostatním našim závodníků za kvalitní předvedené výkony.
Výsledky zde:
https://online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=26885