Radotínská stopa na mistrovství republiky žactva

04.03.2017 12:53

 

Pražská atletická hala Otakara Jandery hostila 4. a 5. března vrchol žákovské sezony. Možnost startovat dostali díky dobrým výkonům i 3 zástupci z radotínské atletiky v individuálních disciplínách a jedna štafeta. Už v sobotu se na 1500 m představila věkem ještě mladší žákyně Naty Millerova.Ta bohužel pár dní před závody bojovala s virózou, přesto běžela jen o vteřinu za svým kvalifikačním časem- 5:34,38 a obsadila 17. místo.
O chvíli později si svoji premiéru na MČR odbyl i Ondrej Tomek a to na trati 300m. Bohužel ani jemu se nepodařilo zlepšit svůj vstupní čas. Přeci jen účast na lyžařském výcviku zanechala své stopy, a tak výsledek 43,33 je daleko za jeho možnostmi. Druhý den ve štafetě to bylo ovšem zcela o něčem jiném.

Třetím závodníkem byl Jirka Matoušek, který se představil ve skoku vysokém. Jirka každým závodem posouvá své maximum a ani zde to nebyla výjimka. Ač vstupoval do soutěže s osobním rekordem 158 cm, nechal si dát základ na 157 cm, aby ho pokořil napoprvé. Stejně tomu bylo i na 161 cm. Další výška mu již bohužel odolala. Přesto nový osobní rekord a hlavně dělené 8. místo z MČR je výborný výsledek. Gratulujeme!
A na závěr štafety 4 x 300 m, kde nechyběla ani naše bronzová z přeborů Prahy. Štafeta ve složení Rob Culliver
Ondrej TomekOndřej Lenghart a Kryštof Sgalitzer (který nahradil Oulického) si v národní konkurenci nevedla špatně, dokonce zlepšila čas z přeborů a vytvořila nový oddílový rekord, který má teď hodnotu 2:48,64. Celkově obsadili 13. místo.

 

 

Fotka uživatele Atletika SC Radotín.